2008-10-20 17:36:12• hírek • Balogh Anita

Kevesebb halálos áldozat

Liviu Ioan Taut sajtótájékoztató keretein belül mutatta be a Szatmár Megyei Rendőrség kilenc hónapos mérlegét. A megye az országos bűnözési toplistán jelenleg a 17. helyen szerepel.

A bemutatott statisztika szerint a 2008-as év első kilenc hónapjában összesen 4665 bűnügyi eljárás indult, ezek 66,26 százaléka a megye városaiban történt esetekkel kapcsolatosak. Vidéken követik el a bűncselekmények több mint 33 százalékát, s ennek egyik oka az lehet, hogy a rendőrség folyamatosan létszámhiánnyal küzd.

 

 

A 2008-ban elkövetett erőszakos események száma jóval kevesebb, mint a tavaly ugyanebben az időintervallumban regisztrált, hiszen tavaly 18 eset volt regisztrálva, míg idén csak nyolc. Ebből ketttő gyilkosság, három gyilkossági kísérlet és három súlyos testi sértés.

A megye közúti rendőrei országos szinten a második helyen vannak a közúti ellenőrzések számát illetően. Ennek ellenére némileg nőtt a balesetek száma, de pozitívum: kevesebb személy vesztette életét közúti balesetben, mint tavaly.

Taut szerint sokat segített a balesetek számának visszaszorításában a felszerelt állóradarok, és a tervek szerint további radarok kerülhetnek fel a polgáármesteri hivatallal együttműködve több szatmárnémeti főútra is. Terveznek ilyeneket a Lucian Blaga sugárútra, a Károlyi útra és a Batizi útra is.

Az intézményvezető szerint a radarok kihelyezése remélhetőleg nem várat magátra annyit, mint a vidéki településekre kihelyezett radarok esetében, hiszen azokról már decemberben szó volt, de a bürokrácia malmai olyan nehezen őröltek, hogy a kihelyezésből csak augusztus végére lett valami.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: